Forside Kunstnere Udstilling Arkiv

Kontakt

 

Birgitte Kristensen www.birgittekristensen.dk/ 

mail@birgittekristensen.dk

 


Anna Klindts 9 Haver er et kunstnerisk portræt af maleren Anna Klindt Sørensen (1899-1985) lavet af billedkunstneren Birgitte Kristensen (1975-).
Udstillingen tager udgangspunkt i en konkret historie om en internationalt orienteret, selvbevidst kvinde, der forholder sig til sin samtid, og iscenesætter sig selv som kunstner og som kvinde. Udstillingen tematiserer, hvordan Anna Klindt Sørensens samtid og eftertid har håndteret hende som historisk og kunsthistorisk materiale.
Anna Klindt Sørensens historie er udstillingens omdrejningspunkt, men det er vores historie og historiefortællingens præmisser, der er dens primære undersøgelsesfelt. I kombinationen lokalhistorie, (køns-)kulturhistorie og billedkunst tematiserer kunstneren Birgitte Kristensen udfordringer og dilemmaer forbundet med at skabe et portræt, herunder udfordringerne i at give et troværdigt billede af vores fælles samfundshistorie.
Det sker gennem interaktive installationer med skulpturer, video, lyd, tekst samt arkivmateriale. Anna Klindts 9 Haver er både en historie, en metahistorie, og et bud på en ny måde at opleve, at skrive, og at formidle såvel kunst som historie.

Lene Laigaard Andersen (2008)

Projektets hjemmeside: www.annaklindts9haver.net/


Birgitte Kristensen  , Nørre Allé 86 4.tv,  DK 8000 Aarhus C,  tlf. +45 30285580

Retur

 

Webdesign : Thomas Andersson